perjantai 28. kesäkuuta 2013

Rock the Beach ja vauvan etsimistä hotellihuoneessa



Keskiviikkona nautin helteisestä kesäpäivästä ja Miehen seurasta osoitteessa Hietaniemen hiekkaranta, Helsinki.

Aiemmat festarikokemukseni rajoittuvat pariin epäonnistuneeseen kertaan – meluisa yleisömeri, töniminen, jonottaminen ja kipeytyvät lonkat aiheuttivat paniikkikohtausta lähenevän ahdistustilan. Mutta nyt ensimmäistä kertaa järjestetyn Rock the Beachin esiintyjäkaartiin lukeutui americanapunkia soittava The Gaslight Anthem, jolle menetin sydämeni vuonna 2008. Pakkohan sinne oli mennä, kun Mies osti liput. (Sain lisärohkeutta havainnosta, että olen muutenkin vähän erilainen Aikavarkaan syntymän jälkeen. Stressaan vähemmän itsestäni ja omasta voinnistani, kun huolikiintiön täyttää vauva. En ole enää yhtä high maintenance kuin ennen.)

Lavalla All Time Low. Ihan kivoja biisejä, etenkin Somewhere in Neverland, mutta ylitsepääsemätöntä myötähäpeää herättävät välispiikit.

Tämä festarikokemus onnistui nappiinsa. Ahdistus loisti poissaolollaan, bajamajat ilahduttivat siisteydellään ja jonoja ei kertynyt. Nälkä ei yltynyt kohtuuttomaksi vaikka ruokailuväli venyi, ja vältimme sekä auringonpolttamat että -pistoksen paahteesta huolimatta. Billy Talentin keikan aikana niskaan ropsahtanut sadekuuro kasteli ainoastaan hiukset ja hartiat ja viilensi mukavasti helteen kuumentamaa kehoa. Mun Top Sportin alesta ostetut en-muista-minkä-merkkiset halpistennarit sulautuivat hyvin Converse-mereen, kukaan ei mielestäni katsonut kenkiäni nenänvarttaan pitkin. Ja miksi olisikaan, nämä kengät ovat matkanneet menestyksekkäästi monta viikkoa Australiassa ja Thaimaassa vuonna 2011. 

The Gaslight Anthem!

Where'd you get those scars? How blue is your heart? Is it sad enough to break? She said it's sad enough to break...

Meidän festaroidessa Aikavaras oli Anopin eli toisen Mumminsa hoteissa. Toka yökylä sujui ihan yhtä hienosti kuin ekakin kesäkuun alussa. Epäselväksi jäi, kumpi voitti päristelykisan, Aikavaras vai Vaarinsa. Anoppi väitti että tuli tasapeli, mutta Mies ainakaan ei usko että kukaan päristelisi Aikavarasta kovemmin. 

Billy Talent juuri ennen sadekuuroa

Mäkin sain nukuttua hotellihuoneen pehmoisten vällyjen välissä riittävän hyvin, mutta heräsin muutaman kerran aamuyöllä siihen, että kurkkua kuristi: apua, retkisänkyä ei näy missään, me ollaan unohdettu Aikavaras johonkin! Etsin vauvaa paniikissa peittojen alta hetken ja pelkäsin sen tukehtuneen. Kunnes muistin mikä maa ja valuutta. 

Illan viimeinen esiintyjä Green Day ja auringonlasku meren yllä. Puoleenyöhön asti tarkeni ilman pitkähihaista.

Vähän liikaa omituista väliaikashow'ta keikkaa pitkittämään, mutta tuli sentään lempparini When I Come Around.

Suurin vastoinkäyminen koko reissulla taisi olla, ettei hotellin aamupalalla ollut suklaatäytteisiä croissanteja. Tai ylipäätään croissanteja.  

4 kommenttia:

  1. Itsekin olen harrastanut tuota vauvan etsimistä paniikissa unissaan silloin kun vielä sain siirrettyä pojan syötön jälkeen omaan sänkyyn. Ja miehen mukaan nykyään olen tökkimässä häntä ja suojelemassa vauvaa jos hän vaihtaa asentoa, mitä en itse ollenkaan tiedosta. On miehellä kestämistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan sitä harrastaa aika moni äiti. Mieskin kuulemma oli alkuaikoina työmatkallaankin etsinyt vauvaa peiton alta! Meillä tuo on aika hassua sikälikin, että Aikavaras ei ole koskaan nukkunut samassa sängyssä, ja ekojen parin viikon jälkeen mä imetin aina istuen (makuulla en saanut korjattua imuotetta, ja mun ylempi lonkka tuli kylkiasennossa kipeäksi).

      Kyllä ne miehet kestävät - töki vain! Vaan eiköhän tuo suojelurefleksikin joskus katoa. Sitten tökit vain kuin mies kuorsaa ;-)

      Poista
  2. Mä ymmärrän sun croissant-tuskan! Niidenhän takia hotelliaamiaiselle ylipäänsä mennään :) Olin aistimassa festaritunnelmaa alueen ulkopuolella, johon musiikki ei harmi kyllä juurikaan kuulunut. Mutta oli hauskaa hengailla kavereiden kanssa, ja sade rikkoi mukavasti seisovaa ilmaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jassoo, mun täytyykin kirjoittaa jatkossa enemmän leivonnaisista, jos croissantit sai sutkin vihdoin kommentoimaan!

      Poista