tiistai 15. heinäkuuta 2014

Sunnuntai-iltapäivä Aurajokirannassa



Heinäkuu tyhjensi lähipuiston, ja välillä omakin mieli kaipaa ihmisten ilmoille. Suunnattiin sunnuntaina bussilla keskustaan kaikki neljä. Aurajokiranta tarjosi Aikavarkaalle mukavasti ihmeteltävää: oli veneitä ja laivoja, ajoi iso hassu mopo, näkyi Telakkarannan nosturit, meni Jakke Jokilautta ja Jokke Jokijuna. Käännyttiin Forum Marinumilla takaisin, syötiin lapsiystävällisessä Rantakertussa ja ylitettiin joki förillä. Siltä puolelta jokea olisi löytynyt vielä uusi, Muumi-teemainen leikkipuisto, jonka olemassaolo selvisi mulle Kahvia, kiitos! -blogin välityksellä. Mutta kello kävi ja ilta koitti, piti palata kohti kauppatoria ja ehtiä bussiin; toisella kertaa!

Juuri ennen kuin se tajusi, että apinan häntää pitelee käsi

Kirjoitin maaliskuussa Aikavarkaan valjastamisesta. Projekti on menestynyt kohtuullisen ala-arvoisesti. Valjaat hajosivat tokalla käyttöyrityksellä kaamean kiukkukohtauksen saattelemana. Hommasin SkipHop-turvarepun, mutta vaikka oma apinareppu on kotioloissa kiva lisävaruste, ulkona lapsi lyö jarrut päälle eikä suostu etenemään ennen kuin narua pitelevä käsi irrottaa otteensa. Apinareppua kokeiltiin nyt pitkästä aikaa. Alle minuutin verran. Juuri sen aikaa että sain näpsäistyä kuvan. Aikavarkaan tarve säntäillä vapaasti oli liian suuri, ja lopulta lapsi istui rattaissaan tyytyväisempänä kuin jaloitteli kahlittuna. 



Vaunuissa tehtiin jalannostoja ja kasvatettiin nälkää
"Tosi iso kukka! Aikavarkaan kukka!" Forum Marinumin edustalla

"Menee kukkaan!"

Leikkiföri Forum Marinumin edessä. Hassua kyllä, tämän "junan" kyydissä Aikavaras olisi istunut varmaan vartin ihan hissuksiin.

Ohjaamossakin Aikavaras käväisi: "Aikavaras ajaa junaa!"

Rantakertun terassin oma leikkipaikka oli menestys ja takasi vanhemmille ruokarauhan (lapsen annos tuotiin ekana, ja ruokailu oli siltä osin jo lähes ohitse aikuisten ruokien valmistuessa). Kerrankin.

4 kommenttia:

  1. Tuo Rantakerttu kuulosti kyllä kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen kyllä kokeilemaan. Tykkäsin sen arkilounasbuffetista jo niinä kaukaisina aikoina, kun Aikavaraskaan ei ollut vielä realisoitunut ja työpaikka oli melko lähellä. Myös "tavallinen" Kerttu lähellä rautatieasemaa on kiva (mun mielestä sisustukseltaan ja tunnelmaltaan Rantakerttua viihtyisämpi, mutta terassia tai hiekkalaatikkoa ei tietty ole...).

      Listalta ainakin vegaaniburger ja vuohenjuustosalaatti sekä päivän kala -annokset saavat täyden siunaukseni. Aikavaras söi lihapullia ja muusia ja tykkäsi. (Siinä olisi mun mielestä saanut olla vähän enemmän kasviksia mukana, vaikka jotain kypsennettyjä. Nyt vitamiinit mehustuivat vesimelonin mukana rinnuksille.)

      Poista
  2. Ei hitto, täytyy mennä uudestaan Turkuun - Rantakerttu ja muumipuisto!

    Meillä luojan kiitos lapsi arvostaa oman apina-valjasreppunsa tuomaa "vapautta", koska ilman siitä olisin vain yksilapsinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänne vaan!

      Aikavaras tunnistaa häiritsevän tarkasti "feikkivapauden". Höh. Uudempi tulokas ei tähänastisen säyseytensä perusteella koskaan mitään valjaita tarvitsekaan (hahah, tiedän kyllä paremmin kuin hyvin että vuoden päästä voi olla ihan eri ääni kellossa ja ihan eri meno lapsella!)...

      Poista